Moments of December

After more than two years of home learning during the pandemic, students missed real interactions the most. For academic skills, cooperation between teachers, parents and the students themselves can help these students to acquire knowledge. Sometimes knowledge from the internet is abundant. They just need to know which one is the reliable source of information and knowledge. Yet, life skill is something that should be gained through real-life interactions.

December is the moment of sharing. This year, students are able to do their outreach on-site. Guests from other institutions came and they shared their stories and their performances. The KG students learned how to give empathy with others.

A lot of activities were scheduled during the month of December. Student Council was chosen and is ready to start doing its duties in the New Year 2023. Good job for 2022, and good luck for 2023!

Momen Desember

Setelah lebih dari dua tahun belajar di rumah selama pandemi, hal yang paling dirindukan oleh siswa-siswi sekolah adalah interaksi nyata. Untuk memperoleh keterampilan akademik, kerjasama antara guru, orang tua dan siswa itu sendiri dapat membantu siswa tersebut dalam menimba ilmu pengetahuan. Pengetahuan yang bisa digali dari internet berlimpah. Mereka hanya perlu sumber informasi dan pengetahuan yang dapat dipercaya. Tapi, kecakapan hidup adalah suatu hal yang hanya dapat diperoleh melalui interaksi dalam kehidupan nyata.

Bulan Desember adalah momentum untuk berbagi. Tahun ini, siswa dapat melakukan Bakti Sosial mereka secara temu muka. Tamu dari institusi lain datang, dan mereka berbagi cerita, serta berbagi penampilan kreasi mereka. Siswa TK juga belajar bagaimana memberikan empati kepada orang lain.

Banyak kegiatan yang dijadwalkan selama bulan Desember. Pengurus OSIS juga sudah terpilih, serta siap untuk mulai menjalankan tugasnya di Tahun Baru 2023. Selamat atas prestasi di tahun 2022, dan semoga semakin berhasil di tahun 2023!