A Celebration of Love and Optimism

Saint John’s Schools marked the feast of Saint John the Apostle on 12th January 2024, coinciding with the seventeenth anniversary of its dedicated journey in providing quality education for our youngsters. This celebration also served as a moment to express gratitude for the unwavering loyalty of teachers and staff to the school.

Addressing the gathering, Mr. Widjaja Tanoto urged attendees to draw inspiration from 1 John 4:7, stating, “Dear friends, let us love one another, for love comes from God. Everyone who loves has been born of God and knows God.” Love, he emphasized, should stand as the cornerstone of all activities within Saint John’s School. As a close-knit family, we encourage every member of our community to foster connections, communicate effectively, and genuinely care for one another.

Saintjohners have weathered the storms of the pandemic, showcasing the resilience and adaptability of our teachers and staff in ensuring a smooth continuation of the educational process. The key to this success has been an unwavering sense of optimism, which not only enables us to overcome challenges but also fuels our continual growth and exploration of our fullest potentials. As Luke 1:37 aptly puts it, “For with God, nothing shall be impossible.”

Over the past 17 years, Saintjohners have embraced optimism, incorporating innovative approaches such as the use of Artificial Intelligence (AI) and establishing fruitful collaborations with esteemed institutions, including top-tier universities. The community has also been dedicated to fostering empathy and care through social activities, while responsibly utilizing social media as a tool for learning and connection.

With heartfelt gratitude to God, Saintjohners are committed to advancing, growing, and sharing God’s gracious love with others. As we celebrate Saint John’s Day, we look forward to a future filled with continued growth, unity, and the enduring spirit of optimism that has defined our remarkable journey. Happy Saint John’s Day!

17 TAHUN SAINT JOHN'S SCHOOLS: PERAYAAN KASIH DAN OPTIMISME

Saint John’s Catholic Schools merayakan Perayaan Pelindung sekolah, Santo Yohanes Rasul, pada tanggal 12 Januari 2024, sekaligus peringatan tujuh belas tahun perjalanan dedikasi sekolah Saint John dalam menghadirkan pendidikan berkualitas bagi generasi muda. Acara misa kudus bersama di pagi hari dilanjutkan dengan perayaan Loyalty Award bagi guru dan staff yang telah setia bersama Saint John’s Schools dalam mewujudkan cita-cita pendidikan Saint John’s Schools.

Dalam sambutannya, Bapak Widjaja Tanoto, mewakili yayasan, mendorong hadirin untuk mengikuti inspirasi dari 1 Yoh 4:7 yang berkata, “Saudara-saudaraku yang kukasihi, marilah kita saling mengasihi sebab kasih itu berasal dari Allah; dan setiap orang yang mengasihi, lahir dari Allah dan mengenal Allah.” Kasih, seharusnya menjadi pondasi utama dari semua kegiatan di sekolah-sekolah Saint John. Sebagai keluarga besar Saint John, setiap anggota komunitas didorong untuk membangun hubungan dan komunikasi yang baik, serta sungguh-sungguh peduli satu sama lain.

Saintjohners telah mengalami berbagai cobaan selama pandemi, dan sudah menunjukkan ketangguhan dan adaptabilitas guru dan staf dalam memastikan kelancaran proses pendidikan. Kunci kesuksesan ini adalah rasa optimisne yang meneguhkan, yang memberi kemampuan untuk mengatasi tantangan yang ada, serta memberi daya pertumbuhan serta kemampuan untuk eksplorasi secara maksimal pada potensi yang ada. Semua itu berdasarkan dari Injil Lukas 1:37 “ Sebab bagi Allah tidak ada yang mustahil.”

Dalam tujuh belas tahun perjalanannya, Saintjohners telah merangkul optimisme, mengadopsi pendekatan inovatif seperti penggunaan kecerdasan buatan (AI), serta menjalin kerjasama produktif dengan berbagai institusi ternama, termasuk universitas-universitas terkemuka. Saintjohners juga menjaga komitmen untuk membina empati dan kepedulian murid-murid melalui kegiatan sosial, serta mengarahkan mereka untuk menggunakan media sosial secara bijaksana sebagai alat untuk belajar dan berkomunikasi.

Dipenuhi rasa syukur yang mendalam pada Sang Pencipta, Saintjohners berkomitmen untuk terus maju, berkembang dan membagikan kasih karunia Allah pada sesama. Dengan merayakan Peringatan Santo Yohanes Rasul, Saintjohners menyongsong masa depan yang penuh dengan pertumbuhan yang berkelanjutan serta semangat optimism yang selalui menandai perjalanan luar biasa yang sudah dilalui. Happy Saint John’s Day!