FUNtastic Day with Family

Saint John’s School at the ICON held a FUNtastic Day for Pre-K and KG students with their families on February 11th, 2023. This special event was held to strengthen the bond and communication between students, their families, and the school. This event was packed with various fun activities and performances for both students and parents.

Students were invited to participate in various games. There was a vocabulary game by English First. There was also a modern dance course by Sanggar Stellina and clay art activity by Arukidz Playground & Learning Center to enhance the students' creativity through art. To make the event merrier, students were also given a chance to try coding and robotic operation with Koding Next. On a health basis, students got a chance to have their dental checked by Dental One.

Not only were their activities for students, but this event also invited parents to participate in various activities. There was a blood donation in cooperation with Palang Merah Indonesia. There were also various bazaars for parents, featuring Smiggle, Siloam Clinic, La Riviera Restaurant ICON, HOB Farming, Penerbit Kanisius, and many others. Parents and students also enjoyed watching a lion dance performance.

This activity is a way to show Saint John’s School commitment to improving cooperation and communication with parents. Family is the most valuable treasure in one’s life. With good coordination between parents and school, these young learners may develop their own ability to pursue their bright future.

funtastic day bersama keluarga

Sekolah Saint John di ICON mengadakan FUNtastic Day bagi murid-murid Kelompok Bermain dan Taman Kanak-kanak beserta keluarga pada tanggal 11 Februari 2023. Acara istimewa ini diadakan untuk mempererat ikatan kekeluargaan dan komunikasi antara murid-murid, keluarga, dan sekolah. Kegiatan ini dikemas dengan berbagai kegiatan dan pertunjukan yang menyenangkan bagi murid dan orang tua.

Murid diajak untuk mengikuti berbagai permainan. Ada permainan kosakata oleh English First. Untuk meningkatkan kreativitas siswa melalui seni, murid juga berkenalan dengan kursus tari modern dari Sanggar Stellina, serta kegiatan seni tembikar oleh Arukidz Playground & Learning Center. Untuk memeriahkan acara, para murid juga diberikan kesempatan untuk mencoba pemrograman dan bagaimana menjalankan robot bersama Koding Next. Tidak ketinggalan untuk aspek kesehatan, murid-murid bisa memeriksakan giginya ke Dental One.

Selain kegiatan bagi murid-murid, orang tua juga dilibatkan dalam berbagai kegiatan. Ada kegiatan donor darah bekerjasama dengan Palang Merah Indonesia. Ada juga berbagai bazaar untuk orang tua yang menampilkan Smiggle, Siloam Clinic, La Riviera Restaurant ICON, HOB Farming, Penerbit Kanisius, dan masih banyak lagi. Murid-murid beserta keluarga juga menikmati pertunjukan barongsai.

Kegiatan ini merupakan salah satu cara untuk menunjukkan komitmen Sekolah Saint John dalam meningkatkan kerjasama dan komunikasi dengan orang tua. Keluarga adalah harta paling berharga dalam hidup seseorang. Dengan koordinasi yang baik antara orang tua dan sekolah, para pelajar muda ini dapat mengembangkan kemampuan dirinya untuk mengejar masa depan yang cerah.