The Academic Year of  2020-2021 has started. On Tuesday, July 7, 2020, Saint John’s Catholic School held a Holy Mass for the opening of New Academic Year. This Mass was led by Rev. Faustinus Sirken, OSC. While on July 14, 2020 a holy mass in English was given to the students through online streaming served by Rev. Robert Rimin, SJ.

Applying the health protocol and keeping the distance, some teachers and staff in Kencana Loka campus attended the first Holy Mass. Both masses were served to all the campuses: Saint John’s BSD,  Meruya, and the ICON.

Pandemic Covid-19 makes all ambiance are memorable. The recent four months had demanded the rapid yet sharp adaptation through the transition.

The Holy Mass gave momentous supports for all teachers and staff to have a better beginning for this academic year, particularly in facing the coming obstacles and challenges during the pandemic Covid-19. Since finding the joy of being a teacher means that we get to change lives and help mold the students to want to always learn, so that they may one day enrich the lives of others, or themselves, no matter what the condition is.

The opening of the new academic year with a holy mass for students is an annual activity to help the students focus on their academic and development goals.

Misa Suci Menandai Tahun Ajaran Baru

Tahun ajaran baru 2020-2021 telah dimulai.  Saint John Catholic telah melaksanakan sebuah misa suci untuk membuka tahun ajaran baru ini. Misa ini dipimpin oleh Pendeta Faustinus Sirken, OSC. Pada tanggal Juli 14, 2020, sebuah misa suci dalam Bahasa Inggris telah dilaksanakan secara streaming online oleh Pendeta Robert Rimin, SJ.

Demi melaksanakan protokol kesehatan dan menjaga jarak, sejumlah guru dan staf dari kampus di Kencana Loka menghadiri misa pertama ini. Kedua misa ini ditayangkan ke semua kampus: Saint John’s di BSD, Meruya dan juga ICON.

COVID-19 menyebabkan atmosfir misa menjadi sangat mengesankan. Empat bulan ini yang sudah berlalu membuat kita semua harus beradaptasi terhadap semua perubahan yang terjadi.

Misa suci ini memberikan dukungan kepada semua guru dan staf untuk memberikan yang terbaik untuk tahun ajaran baru ini, terutama untuk menghadapi halangan dan tantangan yang akan dating pada saat pandemik seperti sekarang ini. Salah satu kenikmatan terbesar menjadi guru adalah mengubah kehidupan banyak orang dan sekaligus membentuk siswa-siswi yang diajarkan. Ini pada akhirnya akan mengubah kehidupan tidak hanya mengubah kehidupan sang siswa-siswi, tetapi juga sang guru juga, apapun yang terjadi.

Dengan adanya misa suci ini pada saat tahun ajaran baru ini yang telah dilaksanakan secara tahunan untuk para siswa-siswi akan menjadikan mereka menjadi semakin fokus untuk mencapai semua tujuan akademis mereka.